Sosyal Medya

Güncel

Arif Arcan: 'Malesef Türkiye’de Askeri Darbe hala potansiyel bir tehlike'



Arif Arcan
 
15.07.2016 tarihinde Türkiye’de yaÅŸanan askeri darbe giriÅŸimi ve bu giriÅŸimin daha çok millet gücü ile bertaraf edilmiÅŸ olması durumunun analizinde varabildiÄŸim ÅŸahsi kanaatlerimi, sonuç ve deÄŸerlendirmelerimi paylaÅŸmak istiyorum.
 
 
1- Türkiye’de tarihsel bir geçmiÅŸi ve arka planı bulunan ‘Silahlı Kuvvetlerin’ yönetim süreçlerine müdahil olma durumu deÄŸiÅŸmemiÅŸtir. Sivil destekli olsun ya da olmasın ‘Askeri Darbe’ tehlikesinin, özellikle Akparti iktidarı dönemlerinde yaÅŸanan hızlı toplumsal, siyasal, kültürel ve ekonomik geliÅŸim ve deÄŸiÅŸimlere raÄŸmen mevcudiyetini ve zindeliÄŸini koruduÄŸu anlaşılmaktadır.  Jeopolitik deÄŸerine eÅŸlik eden Ä°slam Dünyasına kurucu ana unsur olarak geri dönme iradesini ortaya koyabilen güncel Türkiye’de Askeri Darbe potansiyel bir tehlike olarak mevcudiyetini sürekli olarak koruyacaktır. 
 
2- Askeri Darbenin potansiyel mevcudiyeti, başarısız girişiminin sonuçları doğrultusunda kendi eleştirisini yaparak kendisini güncelleyecektir.
 
3-  Darbe kalkışmasına halkın vermiÅŸ olduÄŸu güçlü tepki ‘toplumsal yapının’ önemli ölçüde deÄŸiÅŸime uÄŸradığını göstermektedir. Toplumsal tepki ezici bir yekûn olarak muhafazakâr kesimden kaynaklanmıştır. Ortaya çıkan toplumsal tepki, psikolojik vasıtaların harekete geçirdiÄŸi geçici ve herhangi bir arka planı bulunmayan bir tepki seli deÄŸildir.  
   
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.